Max Verstappen op het circuit in Frankrijk EPA

Max Verstappen heeft zijn allereerste trainingen op Circuit Paul Ricard afgesloten met een zevende en een derde tijd. De Limburger gaf in de tweede training ruim zeven tiende toe op Lewis Hamilton. In de ochtend was dat nog slechts een tiende, maar toch zal hij daar een minder goed gevoel aan overhouden.

Verstappen kampte in de eerste sessie met technische problemen, ook klaagde hij over de wegligging van zijn bolide. Hij kwam tot de zevende tijd in slechts veertien ronden, veel minder dan onder meer Lewis Hamilton (25), Valtteri Bottas (29) en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo (25).

In de tweede training reed Verstappen 24 rondes, al was dat wederom minder dan zijn voornaamste concurrenten.

"We hebben veel dingen veranderd aan de afstelling van de auto", zegt Verstappen. Uiteindelijk ben ik tevreden over de dag. De auto voelt goed en snel, hoewel we het tempo van Mercedes nog niet kunnen volgen."

Ricciardo op het circuit in Frankrijk EPA

Ricciardo hield een dubbel gevoel over aan de trainingen. "Het was op zich een productieve dag. We moeten alles nog ontdekken en daar was vandaag voor bedoeld."

"Het gat naar Hamilton was wel erg groot, daar schrik ik van. Maar we moeten het morgen (tijdens de kwalificatie, red.) grotendeels kunnen dichten."

Eerste kennismaking met Circuit Paul Ricard

De Red Bull-coureur kende het circuit bij Le Castellet, in de Provence, tot vandaag slechts van de simulator. Na een afwezigheid van tien jaar is de koningsklasse van de autosport terug in Frankrijk.

Van 1991 tot 2008 werd er in Magny-Cours gereden, de laatste grand prix in Le Castellet stond in 1990 op het programma. Voor de terugkeer op het Circuit Paul Ricard is de baan op enkele plekken gewijzigd.

Hamilton op het Circuit Paul Ricard, tussen de blauwe uitloopstroken AFP

Force India-coureur Sergio Perez verloor een van zijn banden bij een crash. De sessie werd stilgelegd tot de doorgerolde band van het circuit was verwijderd.

Een van zijn banden begon voor zichzelf en zorgde voor een rode vlag AFP
De resultaten van de tweede vrije training

STER reclame