Scheveningen maakt zich op voor de Volvo Ocean Race
NOS NieuwsAangepast

Den Haag wordt 'zeilwalhalla' met finish Volvo Ocean Race

In Scheveningen is de spanning al goed te voelen: zondag finisht daar de Volvo Ocean Race. Samen met de Olympische Spelen en de America's Cup is dat de grootste zeilwedstrijd ter wereld.

Om de drie jaar zeilen teams in ongeveer acht maanden de wereld rond. Dit jaar is de zeilwedstrijd maar liefst 80.000 kilometer lang. De langste editie ooit.

Wethouder Richard de Mos is beretrots: "Dit gaat ons internationaal op de kaart zetten", zegt hij. De komst van de race is niet onverdienstelijk. "We verwachten hier zo'n twaalf tot vijftien miljoen euro aan over te houden."

Volvo Ocean Race finisht in Den Haag

Er is een compleet wedstrijddorp ingericht dat maar liefst tien voetbalvelden groot is en de komende dagen wordt het druk in Den Haag. De stad verwacht bijna 400.000 bezoekers die speciaal voor de Volvo Ocean Race komen.

De Mos wordt er enthousiast van. "We willen het zeilwalhalla van Europa worden en dit evenement draagt daar zeker aan bij."

De feestvreugde is pas echt compleet als een Nederlands team als eerste over de finish komt. Team Brunel maakt een goede kans, met alleen nog een team uit Spanje en een team uit China als grootste concurrenten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl