Frankrijk heeft zich met zijn tweede zege op het wereldkampioenschap in Rusland verzekerd van een plaats in de achtste finales. Les Bleus wonnen in Jekaterinenburg met 1-0 van Peru, dat nu is uitgeschakeld.

De Fransen hadden de touwtjes voor de pauze in handen, wat vooral de verdienste was van de middenvelders, die bij balverlies razendsnel orde op zaken stelden.

Kansen kreeg Frankrijk ook. Zo kopte Raphaël Varane naast en schoot Paul Pogba naast. En doelman Pedro Gallese kon net een volley van Antoine Griezmann keren.

Kylian Mbappé scoorde wel. Hij had de bal na balverlies van Paolo Guerrero en een geblokt schot van Olivier Giroud voor het intikken. Met 19 jaar en 183 dagen werd Mbappé de jongste Franse doelpuntenmaker ooit op een eindronde.

Gallese voorkwam daarna met een knappe redding dat Lucas Hernández er 2-0 van maakte.

Peru, dat voor rust één grote kans kreeg (Guerrero schoot de bal recht op keeper Hugo Lloris af), moest komen en hoopte met aanvaller en voormalig PSV'er Jefferson Farfán voor middenvelder Yoshimar Yotún op meer stootkracht voorin.

Pedro Aquino was al snel dicht bij de 1-1 met een afstandsschot op de kruising. Omdat Peru er niet in slaagde een bres in de Franse defensie te slaan, probeerden ook André Carillo en Luis Advíncula het van afstand. Beide schoten gingen rakelings over.

Farfán slaagde er nog wel een keer in om van dichtbij Lloris onder vuur te nemen. De Franse doelman, die zijn 100ste interland speelde, zag de bal echter in het zijnet vliegen.

Zo bleef het 1-0, waardoor Frankrijk op zes punten komt. De tweede plek in groep C wordt 26 juni vergeven. Peru is uitgeschakeld.

Stand in groep C

1. Frankrijk 2-6 (3-1)
2. Denemarken 2-4 (2-1)
3. Australië 2-1 (2-3)
4. Peru 2-0 (0-2)
Statistieken Frankrijk-Peru

STER reclame