NOS Sport

Van Gelder balanceert op dakrand hotel: het is veilig hoor

Yuri van Gelder is weleens over de schreef gegaan buiten de turnhal en dat was dit weekend in het Portugese Guimarães bijna weer zo. Letterlijk dan. Hij balanceerde op twee handen op de rand van een hoteldak met zijn benen boven de afgrond.

"Geen zorgen. Het was verantwoord en veilig voor mij hoor", schrijft de ringenspecialist op sociale media. "Aan de andere kant van het hoteldak was het niet veilig en dan had ik het niet gedaan."

Geen NK voor Van Gelder

Van Gelder, die zevende werd in Portugal, laat ook weten dit weekend in het Rotterdamse Ahoy zijn nationale titel niet te verdedigen. Hij geeft er de voorkeur aan om door te trainen voor een wereldbekerwedstrijd volgende week in Turkije, waar hij punten wil pakken in het kwalificatietraject voor de Spelen.

Van Gelder maakte onlangs zijn internationale rentree na zijn verwijdering van de Spelen in Rio, maar behoort niet meer tot de nationale selectie. Hij moet zich op eigen houtje kwalificeren voor de volgende Spelen. Daarvoor zijn punten in het wereldbekercircuit cruciaal.

Geen Lieke, wel Sanne en Epke

Ook niet aanwezig in Ahoy is Lieke Wevers. Zij is fysiek en mentaal toe aan een rustperiode. Haar zus Sanne, die in Rio olympisch kampioen werd, en Epke Zonderland zijn wel van de partij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl