Denemarken en Australië hebben op het WK in Rusland in een aantrekkelijk duel in groep C met 1-1 gelijkgespeeld. Beide landen houden daardoor uitzicht op de knock-outfase.

De vlotte openingstreffer had een hoog eredivisie-gehalte; Lasse Schöne onderschepte de bal en vond Nicolai Jørgensen. Na een knappe controle legde hij slim af op Christian Eriksen, die met een hard schot Ryan passeerde.

De Denen leunden daarna achterover, al kreeg Jørgensen nog een goede kans, hij kopte echter naast. Australië vocht zich in de wedstrijd terug en na een hoekschop greep de videoscheidsrechter in. Een handsbal van Yussuf Poulsen werd als opzettelijk gezien en Mile Jedinak benutte de toegekende penalty.

Beide ploegen joegen na rust op een doelpunt,waren ook verschillende keren dreigend, maar alleen Denemarken wist een grote uitgespeelde kans te creëren; Pione Sisto mikte na een vlotte aanval naast.

Australië, dat in een hoog tempo wilde spelen, was voornamelijk gevaarlijk met schoten van afstand; Aaron Mooy zag een pegel rakelings langs de kruising vliegen en een inzet van Tom Rogic eindigde precies in de handen van Kasper Schmeichel.

In de slotfase was de ploeg van coach Van Marwijk nog dicht bij zijn eerste zege. De prima ingevallen Daniel Arzani zag een inzet gekeerd worden door Schmeichel, die vervolgens ook een schot van Rogic tegenhield.

Stand groep C na Denemarken-Australië

Land duels punten doelsaldo
Denemarken 2 4 2-1
Frankrijk 1 2 2-1
Australië 2 1 2-3
Peru 1 0 0-1
Statistieken Denemarken-Australi

STER reclame