De wedstrijden van donderdag 21 juni
NOS SportAangepast

De sport van donderdag bij de NOS

Frankrijk en Argentinië behoren op het WK in Rusland tot het selecte groepje kanshebbers voor de titel. Tenminste, zo werd vooraf ingeschat. In hun eerste groepsduel konden beide voetbalgrootmachten echter niet imponeren. Vandaag krijgen ze een tweede kans.

De Fransen nemen het om 17.00 uur in groep C op tegen Peru. Drie uur eerder treffen Denemarken en Australië elkaar in dezelfde groep. De Australiërs van bondscoach Bert van Marwijk lieten in hun eerste duel Frankrijk ontsnappen en verloren met 2-1.

Om 20.00 uur staat Argentinië tegenover het sterke Kroatië. De Kroaten staan al op drie punten, terwijl de Argentijnen tegen IJsland niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel.

De drie duels zijn te volgen op NPO 1, via de livestream en liveblog op NOS.nl en in de NOS-app, via NPO Radio 1 en op Teletekst.

Lionel Messi

Pierre van Hooijdonk is de analyticus van dienst bij de eerste wedstrijd van de dag tussen Denemarken en Australië. Bij Frankrijk-Peru krijgt hij gezelschap van Frank de Boer. De Boer blijft 's avonds zitten voor de analyse van Argentinië-Kroatië.

In aanloop naar de tweede wedstrijd is een nieuwe aflevering van Touzani's WK Warming Up te zien. De balkunstenaar gaat op bezoek bij de Deen Jon Dahl Tomasson, oud-speler van sc Heerenveen en Feyenoord en thans bij het WK in Rusland assistent-trainer bij Denemarken.

Spannende zeilrace

In de schaduw van het WK gaat in Göteborg de laatste etappe van de Volvo Ocean Race van start. De finish in Den Haag zou weleens heel spannend kunnen worden.

Drie boten, waaronder de Nederlandse boot Brunel strijden om de eindzege. Nieuwsuur en Langs de Lijn En Omstreken besteden aandacht aan de race en ook Teletekst volgt de slotetappe op de voet.

Uitzendingen

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
13.30 uur WK voetbal NOS.nl en NPO 1
14.00 uur Denemarken-Australië NOS.nl en NPO 1
16.11 uur Touzani's WK Warming-up NOS.nl en NPO 1
17.00 uur Frankrijk-Peru NOS.nl en NPO 1
19.05 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
19.17 uur Studio Rusland NOS.nl en NPO 1
20.00 uur Argentinië-Kroatië NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.05 uur Studio Rusland NOS.nl en NPO 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl