Reuters

Het diplomatieke paspoort van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) van oud-tennisser Boris Becker is nep. Dat zegt de minister van Buitenlandse Zaken tegen Reuters.

Met het paspoort probeerde Becker te voorkomen dat er beslag wordt gelegd op zijn eigendommen. Een Londense rechtbank verklaarde de voormalig toptennisser vorig jaar failliet. Hij had een schuld bij een Britse privébank. Becker zegt nu dat zijn betrekkingen met de CAR een procedure voor beslaglegging in de weg staan.

Gestolen

De minister vermoedt dat het paspoort van Becker is vervalst. "De handtekening op het paspoort is niet van mij en het nummer behoort tot een serie die was gestolen tijdens de overgangsregering in 2014", zei minister Charles Armel Doubane nadat hij een kopie van het paspoort had gezien. Het land onderzoekt wie het nepdocument aan Becker heeft gegeven.

Afgelopen april tweette Becker dat hij attaché voor het land werd bij de Europese Unie, onder meer op het gebied van sport. Het is de vraag of dit klopt.

De stafchef van de minister van Buitenlandse Zaken zegt namelijk tegen persbureau AFP dat deze functie niet bestaat. In het paspoort staat dat Becker een financiële rol heeft, en dat die niets met sport te maken heeft, zegt de stafchef.

STER reclame