NOS SportAangepast

Federer blijft winnen op gras en nadert record Connors

Federer gaat in Halle door met winnen op gras

Twee dagen na zijn titel op het gras van Stuttgart heeft Roger Federer in Halle alweer zijn volgende overwinning geboekt. De negenvoudig toernooiwinnaar bereikte de tweede ronde door Aljaz Bedene met 6-3, 6-4 opzij te zetten.

Federer deed het rustig aan tegen de Sloveen. Hij sloeg pas toe op de momenten dat het moest en had daarom aan twee breaks genoeg voor de winst. Zelf hoefde de Zwitser geen enkel breakpoint toe te staan.

Federer heeft Connors in zicht

Niet alleen in Halle heeft Federer acht keer gewonnen, maar ook op Wimbledon. Op gras is hij zo dominant dat hij het recordaantal grasoverwinningen van Jimmy Connors in zich heeft.

Meeste overwinningen op gras

Speler Zeges
1. Jimmy Connors 174-34
2. Roger Federer 169-24
3. John Newcombe 136-36
4. Lleyton Hewitt 129-41
5. Phil Dent 123-68

De Amerikaan won in zijn loopbaan 174 wedstrijden op gras, Federer staat nu op 169. Als hij in Halle het toernooi wint, komt hij op 173 zeges en dan kan hij Connors op Wimbledon voorbij.

Snel herstelde Zverev uitgeschakeld

Alexander Zverev werd in Halle al in de eerste ronde uitgeschakeld. De als tweede geplaatste Duitser was voor eigen publiek kansloos tegen de Kroaat Borna Coric: 1-6, 4-6 in 84 minuten.

AFP
Alexander Zverev

De verliezend finalist van vorig jaar had op Roland Garros een blessure aan zijn linkerbovenbeen opgelopen, maar is wonderbaarlijk snel hersteld. "Normaal staat er vier weken voor, maar bij mij was het na negen dagen al genezen", zei de Duitser, die op alle fronten tekort kwam tegen Coric.

Haase wel in tweede ronde

Robin Haase bereikte maandag al de tweede ronde in Halle. Hij versloeg in een bizarre partij, waarin hij drie matchpoints overleefde, de Portugees Joao Sousa met 4-6, 7-5, 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl