Japan verrast met zege na vroege rode kaart Colombia

Japan heeft op het WK in Saransk een 2-1 zege geboekt op Colombia. De Colombianen speelden bijna de hele wedstrijd met een man minder, omdat Carlos Sanchez al in de derde minuut een rode kaart kreeg.

Sanchez kreeg rood omdat hij een schot van Shinji Kagawa met de hand blokkeerde. Uit de daardoor verkregen strafschop zette Kagawa de Japanners op 1-0. Zijn penalty ging door het midden van de goal.

Falcao

Colombia bepaalde daarna met een man minder het spel, werd gevaarlijk via spits Radamel Falcao, maar kwam ook een paar keer goed weg bij kansen voor Takashi Inui en Yuya Osaka.

Vlak voor rust zorgde Juan Fernando Quintero met een slimme schuiver voor 1-1. Hij schoot raak uit een makkelijk gegeven vrije trap, al kreeg hij de hulp van de weifelende doelman Eiji Kawashima, die de bal net achter de doellijn vandaan haalde.

In de tweede helft zocht Japan wel de aanval en Colombia stond onder druk. Dat leverde in het eerste kwartier schoten op van Inui, Osako en Hiroki Sakai.

Ook nadat bij Colombia James Rodríguez in het veld was gekomen, behield Japan het overwicht en twintig minuten voor tijd was het raak. Sakai schoot via Davinson Sánchez nog naast, maar uit de hoekschop kopte Osako in de 73ste minuut fraai raak.

Aan de hand van een ijzersterke Rodríguez (een goal en twee assists) was Colombia vier jaar geleden nog overtuigend met 4-1 de baas over Japan. Vanwege een kuitblessure begon de tegenwoordig voor Bayern München uitkomende Rodríguez dit keer op de bank. Na een uur verving hij Juan Quintero.

Santiago Arias (PSV) en Davinson Sánchez (ex-Ajax) verschenen wel aan de aftrap.

In de slotfase moest Colombia komen, maar de pijp was leeg en meer dan een schot van Rodríguez leverde het offensiefje niet op.