België neemt na rust afstand van Panama en wint met 3-0

Ondanks een moeizame eerste helft heeft België zijn eerste wedstrijd op het WK gewonnen. Panama hield in Sotsji lang stand, maar na rust werd het verschil gemaakt. De Rode Duivels wonnen met 3-0.

Aan het begin van de tweede helft zette Dries Mertens de Belgen op voorsprong. Romelu Lukaku tekende voor de andere twee treffers.

België slordig in de eerste helft

Het kwaliteitsverschil tussen de nummer 3 en 55 op de wereldranglijst is enorm, maar voor rust was daar niet veel van te merken. België speelde erg slordig in de opbouw en Panama hield de concentratie achterin goed vast.

Toch waren er genoeg kansen voor de Belgen: Eden Hazard schoot in het zijnet en Mertens zag twee inzetten gekeerd door de doelman. De grootste kans leek er te komen voor Lukaku. Kevin de Bruyne zette goed voor, maar Roman Torres haalde de bal knap weg voordat de spits binnen kon tikken.

In de rust waren er zorgen voor onze zuiderburen, maar de verlossende treffer liet niet lang op zich wachten. Al in de 47ste minuut volleyde voormalig PSV'er Mertens de bal op schitterende wijze de bal over de keeper en in het doel.

Mertens neemt 'm op de pantoffel: België op 1-0 tegen Panama

Panama moest uit zijn schulp kruipen en kreeg zelfs kansen. Terwijl de Belgische defensie niet oplette, stormde Michael Murillo af op doelman Thibaut Courtois, die erger voorkwam.

In het derde kwart liet België alsnog zijn klasse zien. Op een behendig passje van De Bruyne (buitenkant rechts) kopte Lukaku knap binnen.

De topscorer aller tijden van België maakte ook nog de 3-0 door na een assist van Hazard de bal binnen te stiften. Courtois hield in blessuretijd zijn doel schoon door goed op te letten bij afstandsschot van Panama dan vanaf de eigen helft werd gelost.

In de tweede ronde speelt België tegen Tunesië, dat duel begint zaterdag 23 juni om 14.00 uur. Engeland speelt een dag later, 24 juni, om dezelfde tijd tegen Panama. Beide wedstrijden zijn live te zien op NPO 1, NOS.nl en de NOS app.