Kolarov bezorgt Servië overwinning met fraaie vrije trap

Aleksandar Kolarov heeft Servië een kleine, maar verdiende zege bezorgd op Costa Rica. Kolarov krulde na een klein uur spelen een vrije trap fraai achter doelman Keylor Navas.

In de alleraardigste eerste helft kreeg Giancarlo González de eerste kansen namens de Costa Ricanen. De centrale verdediger kopte de bal eerst recht op keeper Vladimir Stojkovic (ex-Vitesse) af en daarna kopte hij vrij voor het Servische doel hoog over.

Hoewel Servië domineerde voor de pauze, bleef een splijtende eindpass uit. Toch kregen de Serven via Sergej Milinkovic-Savic twee aardige kansen, maar de middenvelder van Lazio kwam na een prachtige dieptepass van Kolarov niet verder dan een zwak schot en stond bovendien buitenspel.

Mitrovic had doelpunt op zijn voet

En zijn halve omhaal werd, ten onrechte, afgefloten vanwege buitenspel. Kort na rust leek de verdiende 1-0 er toch te komen voor Servië. Aleksandar Mitrovic verscheen na een een-tweetje vrij voor keeper Navas, maar verprutste de kans.

Een paar minuten later was het alsnog raak, dankzij vrijetrappenspecialist Kolarov, die de bal van ruim twintig meter prachtig met links in de kruising joeg.

Costa Rica, in 2014 door Oranje verslagen na penalty's in de kwartfinales, verliet daarna de verdedigende stellingen en Nikola Milenkovic kon maar net voorkomen dat invaller Joel Campbell er 1-1 van maakte.

Servië kreeg almaar meer ruimte, al verzuimde het die te benutten. Filip Kostic (ex-FC Groningen) liet zich aftroeven door Navas en verprutste een kansrijke counter, terwijl Mitrovic bij zijn kans slechts een rollertje produceerde.

In de slotminuut had Aleksandar Prijovic van het veld gestuurd moeten worden, maar zijn klap in het gezicht van Johnny Acosta werd slechts bestraft met geel.

Kolarov krult vrije trap binnen: Servië op 1-0 tegen Costa Rica