Krunic verslaat Flipkens in finale Rosmalen

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Krunic heeft langste adem in finale in Rosmalen
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Aleksandra Krunic heeft het toernooi van Rosmalen op haar naam geschreven. De als zevende geplaatste Servische was in de finale met 6-7 (0), 7-5, 6-1 de Belgische Kirsten Flipkens de baas.

De 25-jarige Krunic mocht bij 5-4 voor de eerste set serveren. Flipkens, die in de tweede ronde Kiki Bertens had verslagen, knokte zich echter knap terug en was in de tiebreak superieur. Nadat Krunic in de tweede set op 1-0 was gekomen, pakte Flipkens de volgende drie games en was ze hard op weg naar haar tweede WTA-titel.

Aleksandra Krunic en Kirsten Flipkens ANP Pro Shots

Stokje

Krunic stak daar echter een stokje voor. De nummer 55 van de wereld trok de spannende tweede set alsnog naar haar toe en maakte het ene na het andere mooie punt in de derde set. Het leverde haar haar eerste WTA-titel op.

Voor Flipkens, zestigste op de wereldranglijst, was het haar tweede nederlaag in de finale in Rosmalen. In 2013 was ze op het Brabantse gras niet opgewassen geweest tegen Simona Halep.

STER Reclame