EPA
NOS NieuwsAangepast

Merkel ontkent dat ze aparte Europese top wil over migranten

De Duitse bondskanselier Merkel ontkent dat ze een top wil inlassen met landen die de meeste migranten opvangen. Een regeringswoordvoerder zegt naar aanleiding van berichtgeving van Bild dat er "geen speciale EU-top is gepland". Het bijeenroepen van een dergelijke top is volgens hem een zaak voor EU-instituties.

De Duitse krant Bild meldde dat Merkel de top nog deze maand wilde houden. Die had dan moeten plaatsvinden voor de EU-top die op 28 en 29 juni in Brussel wordt gehouden.

Volgens Bild zou Merkel onder meer met Griekenland, Italië en Oostenrijk om de tafel willen zitten om oplossingen voor de migrantenproblematiek te bespreken. De regeringswoordvoerder zegt dus dat van een top geen sprake is, maar dat er wel afzonderlijke gesprekken worden gevoerd met diverse landen.

Onenigheid

Het bericht komt naar buiten in een periode dat er onenigheid is in haar coalitie over de opvang van migranten. Het conflict tussen bondskanselier Merkel en minister Seehofer van Binnenlandse Zaken gaat over het terugsturen van migranten aan de Duitse grens.

Seehofer wil dat asielzoekers zonder papieren en mensen die al een keer zijn afgewezen of in een ander EU-land geregistreerd staan, aan de Duitse grens worden tegengehouden. Merkel is daartegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl