Taxi rijdt in op voetgangers in Moskou

Aangepast
Reuters

In Moskou is een taxi op voetgangers ingereden. Daarbij zijn acht mensen gewond geraakt, onder wie twee Mexicaanse vrouwen die het WK voetbal bezoeken. Mexico speelt morgen in Moskou tegen Duitsland.

Of er sprake is van opzet is niet duidelijk. Volgens de Russische autoriteiten gaat het niet om een aanslag en is de chauffeur de macht over het stuur kwijtgeraakt. Hij wordt verdacht van overtreding van de verkeerswet.

Op sociale media circuleren filmpjes van het incident, waarop te zien is hoe de taxi in een file stilstaat, plotseling optrekt en de stoep op rijdt waar hij een aantal voetgangers schept.

Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

English Russia
@EnglishRussia1
Drunk taxi driver plowed into crowd of fans, tried to run away but was caught by stand byers. One Mexican in critical condition in the hospital, here is the video of the accident
8 maanden geleden

Als de taxi tot stilstand is gekomen proberen omstanders de chauffeur, een Kirgies, aan te houden, maar hij ontsnapt. Kort daarna werd de man door de politie opgepakt.

English Russia
@EnglishRussia1
Drunk taxi driver plowed into crowd of fans, tried to run away but was caught by stand byers. One Mexican in critical condition in the hospital
8 maanden geleden

De acht slachtoffers zijn in een ziekenhuis opgenomen. Een van hen, een vrouw, is ernstig gewond. Het incident vond plaats bij de Gostiny Dvor, een winkelcentrum dicht bij het Rode Plein.

STER Reclame