Federer na hoogstaand duel terug op de eerste plaats

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Federer na hoogstaand duel terug op de eerste plaats
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Roger Federer heeft de finale bereikt van het grastoernooi van Stuttgart en neemt daardoor de eerste plaats op de wereldranglijst weer over van Rafael Nadal. De twee doen het hele jaar al aan stuivertje wisselen.

Federer versloeg in de halve finales de Australiƫr Nick Kyrgios, altijd een gevaarlijke speler maar helemaal op gras, met 6-7 (2), 6-2, 7-6 (5). In de finale neemt de Zwitser het op tegen de Canadees Milos Raonic, die de Fransman Lucas Pouille met 6-4, 7-6 versloeg.

Driesetters en tiebreaks

Kyrgios is een lastige opponent voor Federer. Hij won een van hun twee duels (beide keren driesetters, zes tiebreaks) en maakte het hem ook nu weer lastig. De Zwitser gaf geen breekkans weg, maar moest opnieuw twee tiebreaks spelen.

Nick Kyrgios AFP

In de tiebreak van de derde set kwam Kyrgios, die tot 23 aces kwam, met 3-1 voor. Toch won Federer nog. Zijn volgende tegenstander Raonic verloor in Stuttgart geen van zijn in totaal 42 opslaggames.

STER Reclame