Argentinië komt niet door IJslandse muur en blijft steken op 1-1

Lionel Messi is zijn jacht op de wereldbeker begonnen met een teleurstellend gelijkspel. Argentinië bleef tegen het stugge IJsland steken op 1-1. In de tweede helft miste Messi de uitgelezen kans om de Argentijnen op voorsprong te zetten. Zijn strafschop werd gekeerd door de IJslandse doelman Hannes Halldórsson.

In de eerste helft had Argentinië een overwicht, maar IJsland deed waar het goed in is. Het verdedigde, counterde sterk en toonde ook nog eens veerkracht nadat het op achterstand was gekomen.

Sergio Agüero tekende voor de eerste goal. Hij kreeg de bal in de zestien aangespeeld, draaide zich vrij en haalde hard uit.

Argentinië op 1-0 tegen IJsland na verwoestende uithaal Agüero

Argentinië kreeg, onder toeziend oog van Diego Maradona, zijn eerste kansen via Nicolás Tagliafico (de Ajacied kopte naast) en Messi, wiens venijnige schot eindigde op Halldórssons vuisten. Maar niet lang nadat de Argentijnen op voorsprong waren gekomen, deed IJsland iets terug.

Alfred Finnbogason (ex-Heerenveen) benutte de rebound na pover keepen van Wilfredo Caballero.

Finnbogason schiet IJsland weer naast Argentinië: 1-1

Het Argentijnse overwicht duurde voort, maar het creëren van kansen bleef voor de tweevoudig wereldkampioen (1978 en 1986) een probleem. Messi probeerde het van afstand, maar de ster van Barcelona speelde een ongelukkige wedstrijd en zijn schot scheerde langs de paal.

Argentinië eiste meermaals een strafschop maar de scheidsrechter ging daar niet in mee, tot Hordur Magnusson Agüero neerhaalde. Doelman Halldórsson werd echter de held van IJsland door de inzet van Messi te stoppen.

In de slotfase was het eenrichtingsverkeer richting de IJslandse goal, maar een doelpunt leverde dat niet meer op. Vanavond (21.00 uur) spelen Kroatië en Nigeria de andere wedstrijd in poule D. Ook die wedstrijd is rechtstreeks te zien op NPO 1 en NOS.nl.