NOS SportAangepast

Beoogde winnares laat finaleplaats Rosmalen door haar vingers glippen

Vandeweghe laat finaleplaats Rosmalen door haar vingers glippen

Aleksandra Krunic en Kirsten Flipkens hebben de finale van het WTA-toernooi van Rosmalen bereikt. Krunic zorgde voor een verrassing door in de halve finales de als eerste geplaatste CoCo Vandeweghe uit te schakelen met 2-6, 7-6 (4), 7-6 (1).

De Servische was aanvankelijk kansloos tegen de Amerikaanse halvefinaliste van de laatste US Open en Australian Open. Vandeweghe kwam op basis van kracht en haar harde opslag een set en een break voor, maar Krunic bleef er in geloven.

Ze bleef knokken, bracht haar opponente in vertwijfeling met prima returns en werkte een matchpoint weg. In de tweede tiebreak ging alles mis bij Vandeweghe. Krunic, die in september 2017 haar eerste WTA-finale speelde (in Guangzou), kon eenvoudig doordrukken.

Flipkens verslaat Kuzmová

Flipkens, die in 2013 de finale van Rosmalen verloor van Simona Halep, wees in de andere halve finale de Slowaakse Viktória Kuzmová met 7-5, 6-7 (7), 6-4 terug.

Flipkens bereikt finale Rosmalen na episch gevecht

De Belgische stond langer dan noodzakelijk op de baan, vooral omdat het mis ging op de belangrijke momenten. Zo stond ze in de eerste set met 5-2 voor, maar liet ze Kuzmova door slordigheden terugkomen.

En in de tiebreak leidde ze met 4-1 en liet ze drie matchpoints onbenut. Daar stond tegenover dat ze in de derde set vanuit ogenschijnlijk geslagen positie (1-4) toch nog won. "Dit is een van de mooiste mentale zeges in mijn loopbaan",zei Flipkens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl