In een garagebedrijf aan de Vlambloem in Rotterdam woedt een grote brand. Twee mensen die gewond zijn geraakt, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een van de gewonden is een brandweerman. Hij raakte gewond toen er iets explodeerde. Hij kon na een korte controle in het ziekenhuis weer aan de slag bij de brand.

Autobedrijf Rotterdam in brand

De andere gewonde is de eigenaar van de garage, vertelt Hakan Aslan van autobedrijf A&A dat een paar panden verderop is gevestigd. "Een buurman kwam langs en zei: 'er zit hier iemand te barbecueën'. Toen ik keek, zag ik een hele grote rookwolk en ben ik meteen gaan rennen naar waar het vandaan kwam."

Hij zag de vlammen uit garagebedrijf Sjoko komen. "De eigenaar, Mohammed, rende tot wel drie keer naar binnen om zijn auto's te redden. Op een gegeven moment heb ik zijn pols vastgepakt om hem tegen te houden." Hij had brandwonden opgelopen. Daarna was er een explosie. "Een brandweerman werd wel vijf meter door de lucht geslingerd.

Moeite met blussen

De brand brak aan het einde van de ochtend uit en is nog niet onder controle. Volgens de veiligheidsregio Rotterdam is het een "behoorlijke uitdaging" om de brand te bestrijden en is het vuur overslagen naar een naastgelegen pand.

Bij de brand komt veel rook vrij, die in de wijde omgeving te zien is. De hulpdiensten proberen te voorkomen dat het vuur zich verder verspreidt.

Het industrieterrein waar het garagebedrijf staat is afgezet. De andere ondernemers op het terrein zijn erg geschrokken, zegt Aslan. "Ik heb veel mensen zien huilen. Het dak van Sjoko is volledig ingestort en van het bedrijf ernaast is ook niks meer over."

Volgens de veiligheidsregio hebben de hulpdiensten veel last van omstanders die even komen kijken. In de omgeving van de brand is een NL-Alert gestuurd.

Op Twitter staan filmpjes van mensen uit de buurt:

STER reclame