NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 16/6: Canal Pride in Utrecht en Aquarius in Spanje

Goedemorgen! Vandaag komt het migrantenschip Aquarius aan in Spanje en wordt de tweede editie van de Utrechtse Canal Pride gehouden.

De zon en wolkenvelden wisselen elkaar af vandaag. Lokaal kan een buitje vallen. Het wordt 18 graden aan zee en zo'n 23 graden in het oosten.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het migrantenschip Aquarius komt waarschijnlijk vanavond aan in Valencia. Zondagavond werd duidelijk dat zowel Italië als Malta het schip niet wilde opnemen. Dat leidde tot een diplomatieke rel tussen Frankrijk en Italië.
  • De tweede editie van de Utrechtse Canal Pride. Voor het eerst vaart er een boot mee namens de game-industrie. Zo willen de mensen van Games4Diversity het "stereotype beeld van game-ontwikkelaars doorbreken".
  • Met vier wedstrijden is het vandaag een drukke speeldag op het WK in Rusland. Frankrijk en Australië zijn om 12.00 uur als eerste aan de beurt.
Programma WK zaterdag 16 juni

Wat heb je gemist?

De politie pleit voor betere bescherming van agenten die tijdens hun werk geweld hebben gebruikt. Ze zouden een aparte status in de wet moeten krijgen met een lagere maximumstraf. Daarmee steunt de politie een kabinetsplan hierover. Nu wordt een agent die betrokken is bij geweld met een dodelijke afloop vaak vervolgd voor doodslag.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Wat is nou werkelijk bereikt in de top tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten? Correspondent Arjen van der Horst analyseert de ontmoeting tussen Trump en Kim in de Trump Weekly, de wekelijkse nieuwsbrief over politiek in de Verenigde Staten.

Lees het stuk hier:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl