'Dit komt heel hard aan, ongelooflijk...'

"Ongelooflijk..." Met dat woord omschrijven zowel Marokkaan Hakim Ziyech als Iraniër Alireza Jahanbakhsh de ontknoping van hun onderlinge duel. Het verschil: Ziyech zegt het met een zuur gezicht, Jahanbakhsh kan niets dan lachen.

Logisch, want Iran heeft de eerste WK-wedstrijd in groep B met 1-0 gewonnen door een doelpunt in de vijfde minuut van de blessuretijd. Een eigen goal bovendien.

Alireza Jahanbakhsh en Hakim Ziyech na afloop van de door Iran gewonnen WK-wedstrijd tegen Marokko ANP

"We hebben hier zo erg naar toegeleefd met z'n allen. En als het dan niet lukt, moet je gewoon die 0-0 over de streep trekken", sombert Ziyech, die zelf enkele keren dichtbij de openingstreffer van het duel was.

De middenvelder van Ajax kreeg al na een paar minuten een vrije schietkans, maar miste de bal volledig. "Ik telde hem al", bekent hij. "Maar die bal hobbelde en sprong net voor mijn voet op."

'Laatste minuut scoren, dat kan niet beter'

De euforische Jahanbakhsh zocht kort na afloop nog naar woorden. "Het is moeilijk om mijn gevoelens te beschrijven. We hebben er alles aan gedaan om te winnen."

"En dan lukt dat in de laatste minuut; kan niet beter. Ik denk dat iedereen nu de straat op gaat in Teheran om gekke dingen te doen." Dat klopt, zo bewijzen onderstaande beelden uit Iran.

Feest in Iran na overwinning op Marokko

'Vechten tot we neervallen'

Met wedstrijden tegen Portugal en Spanje nog voor de boeg, ziet de route naar de knock-out-fase er nu bepaald niet rooskleurig uit voor Marokko, maar Ziyech weigert al aan een snelle exit te denken.

"Het is nu even slikken, maar we hebben nog twee wedstrijden. We gaan vechten tot we erbij neervallen."

STER reclame