Koning Willem-Alexander bij Energy Forum tijdens staatsbezoek Litouwen ANP

Koning Willem-Alexander is voor Argentinië tijdens het WK voetbal, zei hij tijdens een persconferentie in de Litouwse stad Kaunas. "Ik heb deze vraag wel vaker gekregen: wat gebeurt er als Nederland tegen Argentinië speelt? Vlak voor ons huwelijk hebben we de afspraak gemaakt dat mijn vrouw altijd voor Nederland is en ik altijd voor Argentinië als Nederland niet speelt", zei de koning.

De koning vertelt hoe het is om zonder zijn vrouw op staatsbezoek te gaan, en waarom hij dit jaar voor Argentinië juicht.

'Natuurlijk is het jammer als je maatje er niet bij is'

De eerste gelegenheid om de Argentijnse spelers toe te juichen is morgen. Argentinië speelt dan tegen IJsland.

Willem-Alexander is de afgelopen dagen op staatsbezoek geweest in de drie Baltische staten, Estland, Letland en Litouwen. Koningin Máxima was daar niet bij aanwezig, omdat ze nog steeds rouwt om de dood van haar zus Inés Zorreguieta. Die maakte vorige week een eind aan haar leven.

"Natuurlijk is het jammer als je maatje er niet bij is", zei de koning over het gemis van zijn vrouw, "maar ze heeft een goede reden om er niet bij te zijn. Ik heb veel contact gehad met haar en ook veel contact gehad met de kinderen, want die waren alleen thuis. Ze zijn natuurlijk wel opgevangen, maar ik wilde er zeker van zijn dat ze niet in een zwart gat zouden vallen na ons bezoek aan Buenos Aires."

STER reclame