NOS SportAangepast

Bertens doet wat een grasspecialist zou doen, maar winst blijft uit

Bertens verliest in Rosmalen van dubbelpartner Flipkens

Kiki Bertens is in de tweede ronde van het grastoernooi in Rosmalen uitgeschakeld door haar Belgische dubbelspelpartner Kirsten Flipkens: 4-6, 7-6 (6), 1-6.

De Nederlandse gravelspecialiste zag zichzelf genoodzaakt om ruim twee uur lang tegen haar natuur in continu de aanval en het net op te zoeken.

"Dat was heel erg moeilijk. Het is eigenlijk het tegenovergestelde van wat ik op gravel doe. Dan laat ik de tegenstander komen", zei Bertens.

Bertens wilde zelf het initiatief houden in plaats van verzeild raken in loopwerk op het grastennis van de lepe Flipkens, die in 2013 de finale haalde in Rosmalen en dat jaar ook de halve finales bereikte op Wimbledon. Op gravel heeft Bertens meer tijd om een rally op te bouwen.

Bertens en tennissen op gras: wie weet wordt het ooit wat

Wat niet hielp, was dat Bertens maar 54 procent van haar eerste opslag in sloeg en haar gehaaste spel voor veel onnodige fouten en wisselvalligheid zorgde. Na een goede game volgde steevast een mindere game en andersom.

Bertens herpakte zich en won de tweede set. Toen ze in de derde set echter direct gebroken werd, kon ze Flipkens geen partij meer bieden.

"Het was een goed gevecht, helaas ging het in de derde set te snel. Ik ben denk ik wel op de juiste manier aan het spelen, al blijft grastennis lastig", aldus Bertens.

Ze neemt nu een week rust en bereidt zich daarna op het toernooi in Eastbourne voor op Wimbledon, dat op 2 juli begint

Kiki Bertens

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl