ANP/bewerking NOS

Goedemorgen! Vandaag is het Suikerfeest en staan de mensen die vorig jaar de A7 bij Joure hebben geblokkeerd voor de rechter.

Het blijft vandaag op de meeste plaatsen droog. Zo nu en dan zal de zon zich goed laten zien. Het wordt 20 tot 23 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag is het Suikerfeest. Met het feest wordt het einde van de ramadan gevierd.
  • Vorig jaar werd de A7 bij Joure geblokkeerd om een anti-Zwarte Piet-demonstratie bij de intocht van Sinterklaas te voorkomen. Vandaag moeten 34 mensen zich daarvoor verantwoorden bij de rechter. Het gaat om een zogeheten regiezitting, waarin onder meer onderzoekswensen besproken worden.
  • Zo'n 250.000 Turkse Nederlanders kunnen vanaf vandaag stemmen voor de Turkse presidents- en parlementsverkiezingen. Dat kan bij stembureaus in Deventer, Den Haag en Amsterdam. De Turkse president Erdogan heeft Turkse Nederlanders in een brief opgeroepen om te gaan stemmen.
  • Wat voor vorm neemt de handelsoorlog tussen de VS en China aan? Vandaag wordt naar verwachting bekend welke Chinese producten Amerika met heffingen wil gaan belasten.
  • Op het WK in Rusland komt Marokko voor het eerst in actie. Het team, waarin vijf spelers zitten die ook de Nederlandse nationaliteit hebben, neemt het om 17.00 uur op tegen Iran. Bekijk het volledige programma hier.

Wat heb je gemist?

Ouderen zijn minder eenzaam dan twintig jaar geleden, zegt het Sociaal en Cultureel Planbureau. Dat komt vooral doordat 55-plussers vaker een partner hebben en een groter netwerk onderhouden.

Toch stijgt het aantal ouderen dat eenzaam is nog steeds. Dat komt volgens de onderzoekers omdat er ook steeds meer mensen van boven de 55 jaar zijn. Dat maakt eenzaamheid nog altijd een groter wordend maatschappelijk probleem. Ongeveer een op de tien ouderen is sterk eenzaam.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Appen op vakantie is razend populair, maar je moet wel oppassen bij cruisevakanties. Deze week kreeg een Duits stel een rekening van 12.000 euro; hun zoon had op een cruise naar Noorwegen filmpjes gekeken, maar in Noorwegen zijn roamingkosten niet afgeschaft.

Hoe kan je deze rekeningen voorkomen? De valkuilen van het roamen:

Fijne dag!

STER reclame