NOS SportAangepast

Brunel wint ook tiende etappe Ocean Race en is nu medekoploper

Team Brunel wint tiende etappe Ocean Race en gaat nu mede aan kop

Team Brunel heeft de tiende etappe in de Volvo Ocean Race gewonnen. De zeilboot van schipper Bouwe Bekking kwam na een tocht van dik 2400 kilometer van Cardiff naar Gotenburg net iets eerder aan dan de boot van Mapfre.

Brunel, dat eerder ook al de zevende en negende etappe won, klom door de zege naar een gedeelde eerste plaats in het klassement. Met 65 punten heeft het team van Bekking evenveel punten als Mapfre. De Chinese boot van Dongfeng, die als leider van de race begon aan de etappe, finishte als vierde en staat derde met 64 punten.

"We hebben moeilijke tijden gekend tijdens deze race", zei een blije schipper Bekking na de finish. "Maar onze fans hebben nooit het vertrouwen verloren. Ze bleven geloven dat we kunnen winnen. En dat geloven wij ook."

Fabuleuze inhaalslag

Brunel lag dinsdag nog laatste in de race, maar stelde zichzelf in het slot van de tiende etappe met een fabuleuze inhaalslag nadrukkelijk in staat om de Volvo Ocean Race te winnen.

De Nederlandse boot klom woensdagnacht van de zesde naar de tweede plaats en ging aan het einde van de ochtend ook nog koploper Mapfre voorbij. Dat leverde fraaie beelden op vanaf de Noordzee.

De beslissing van de Volvo Ocean Race valt nu in de laatste etappe die de vloot naar Den Haag voert. Op 21 juni is de start.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl