Kragh Andersen soleert naar zege in Zwitserland, Porte loopt iets uit

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Deense ritzege in Ronde van Zwitserland, Porte houdt Kelderman op afstand
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Søren Kragh Andersen heeft de zesde rit in de Ronde van Zwitserland op naam geschreven. De Deen van Sunweb kwam na 186 km koers alleen aan in Gommiswald. Geletruidrager Richie Porte (BMC) won twaalf seconden op z'n naaste belagers, onder anderen Wilco Kelderman.

Kragh Andersen maakte deel uit van een flinke kopgroep, die direct na het vertrek uit Fiesch op avontuur ging. Ze kregen twee flinke beklimmingen te verteren. Na de passage van de Furkapass (ruim 16 kilometer met een stijgingspercentage van 6,3) en de Klausenpass (25 kilometer met een stijgingspercentage van 6) streden nog zes man voor de zege.

Michael Gogl viel op de slotklim (2,5 km à 5,2%) als eerste aan, maar zag Kragh Andersen passeren. In de groep met favorieten ging Porte op de pedalen staan en de Australiër reed de concurrentie uit het wiel.

In het klassement vergrootte Porte zijn voorsprong op Kelderman en Sam Oomen (beiden Sunweb), die nu op 32 seconden de nummers twee en drie zijn.

De Ronde van Zwitserland gaat vrijdag verder met een etappe over 170 kilometer die na een lange klim eindigt in Arosa.

Uitslag zesde etappe

STER Reclame