Nederlandse boot zorgt voor spektakel in Volvo Ocean Race

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nederlandse boot zorgt voor spektakel in Volvo Ocean Race
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Team Brunel heeft zichzelf met een fabuleuze inhaalslag nadrukkelijk in staat gesteld om de Volvo Ocean Race te winnen. De Nederlandse boot klom in de tiende en voorlaatste etappe vannacht van de zesde naar de tweede plaats.

Aan het eind van de ochtend gingen Bouwe Bekking en zijn bemanning ook nog koploper Mapfre voorbij. Dat leverde deze fraaie beelden op vanaf de Noordzee.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Fraaie beelden vanaf de Noordzee: Brunel passeert Mapfre
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De finish is vanavond in Gotenburg. Bekking gaat dus aan de leiding in het laatste rechte stuk naar Zweden, maar Mapfre zit ze nog op de hielen. De spannende ontknoping is live te volgen via een online tracker.

Ook spanning in klassement

In het algemeen klassement gaat Dongfeng aan de leiding, op de voet gevolgd door Mapfre en Brunel. Dongfeng ligt nu echter vijfde in de etappe. Bekking ging de Chinese boot in het holst van de nacht bij de kop van Schotland voorbij.

Volvo Ocean Race
@volvooceanrace
😳YOU NEED TO SEE THIS VIDEO! At 0100 UTC, in pitch black & massive 35 knot winds, @BrunelSailing has passed @DongfengRacing to steal second place on #Leg10! What a comeback from the Dutch team! Can they hunt down leg leaders @DesafioMAPFRE?
5 maanden geleden

Als Brunel er in slaagt de etappe te winnen en de rest van het veld blijf onveranderd (Mapfre op de tweede plaats en Dongfeng op de vijfde), dan komt de Nederlandse boot samen met Mapfre aan kop van het algemeen klassement, op twee punten gevolgd door Dongfeng. Dat is het grote doel.

Bekking: "We gaan goed, we blijven pushen. Het gaat in deze etappe niet om de winst, iemand anders mag winnen, wij moeten de rode boten van Mapfre en Dongfeng voorbij. We willen en moeten ze verslaan om onze hoop op een overall overwinning levend te houden."

BrunelSailing
@brunelsailing
IS IT REALLY HAPPENING?!?😱👀 #teambrunel #VolvoOceanrace
5 maanden geleden

Mocht Brunel de Volvo Ocean Race winnen, dan gaat dat ten koste van ander Nederlands succes. Bij Dongfeng hoopt Carolijn Brouwer samen met twee teamgenotes de eerste vrouwelijke winnaar van de zeilwedstrijd rond de wereld te worden.

Ontknoping in Den Haag

Op 21 juni gaat de laatste etappe van start. Die finisht in Den Haag en belooft ongekend spannend te worden gezien de minimale verschillen in het algemeen klassement.

Klassement Volvo Ocean Race voor de tiende etappe

BootPunten
Dongfeng Race Team61
Mapfre59
Team Brunel57
Team AkzoNobel48
Vestas 11th Hour Racing36
Sung Hung Kai / Scallywag29
Turn The Tide On Plastic26

STER Reclame