Van Marwijks Australië heeft superprestatie nodig tegen Frankrijk

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Marwijk: ja, dit is een echt team

Bert van Marwijk windt er drie dagen voor het eerste duel van Australië op het wereldkampioenschap geen doekjes om. Zijn ploeg loopt niet over van kwaliteit.

"Veel spelers van ons spelen in de Championship, dat is ook ons niveau." Voor de goede orde: de Championship is het tweede niveau in Engeland.

Dan is Frankrijk nou niet bepaald een fijne tegenstander om tegen te beginnen op het WK. "Op dit moment een van de beste teams ter wereld", weet ook Van Marwijk.

Nederland-Brazilië als voorbeeld

Hij denkt vaak terug aan dat zo succesvolle WK van 2010 toen met Oranje de finale werd gehaald. "Ik probeer deze ploeg bij te brengen dat ze zichzelf moeten blijven. Ik grijp dan terug op het duel dat we in 2010 speelden met Nederland tegen Brazilië", vertelt Van Marwijk.

"In de eerste 25 minuten keken we veel te veel tegen de Braziliaanse vedetten op. We hadden zomaar met 3-0 achter kunnen staan. Ik zei tegen Frank de Boer: als we het bij rust 1-0 kunnen houden dan hebben we een kans. Dat lukte, we herpakten ons en wonnen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Marwijk hoopt dat Australië voorbeeld neemt aan Oranje

Van Marwijk is wel zo reëel dat zijn huidige ploeg niet de exceptionele kwaliteiten heeft van Oranje in 2010. "Maar deze jongens hebben een enorme teamgeest. Ze gaan voor elkaar door het vuur. Ze zijn enorm leergierig. Ik krijg soms het gevoel dat ze te veel respect naar mij toe tonen omdat ik als coach de WK-finale heb gehaald."

Groepsfase overleven

De doelstelling die de Australiërs zichzelf hebben gesteld is geen eenvoudige in een poule met Frankrijk, Peru en Denemarken: ze willen de groepsfase overleven. Voor Van Marwijk telt vooralsnog alleen het duel van zaterdag.

"Ik ben alleen maar bezig met de eerste wedstrijd tegen Frankrijk. Negentig minuten verdedigen heeft geen zin, dan leg je het uiteindelijk af. En ook constant druk zetten zal ons de das omdoen. Wij zijn bezig met een systeem waarin we ons niet hoeven aan te passen en dat past bij deze ploeg."

STER Reclame