Wekdienst 14/6: WK begint en brand in Grenfell-toren herdacht

Aangepast
ANP / NOS

Goedemorgen, Vandaag wordt de brand in de Grenfell-toren in Londen herdacht en speelt Rusland tegen Saoedi-Arabië de eerste wedstrijd op het WK voetbal.

De dag begint zonnig en droog. In de loop van de dag neemt vanuit het noordwesten de bewolking geleidelijk toe en in de middag en avond gaat het regenen. Het wordt zo'n 17 tot 22 graden.

WEERPLAZA

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Londen is een stille tocht ter nagedachtenis van de slachtoffers van de brand in de Grenfell-toren in Londen, vandaag een jaar geleden. Bij de brand vielen 72 doden.
  • Luchtvaartmaatschappij Air France - partner van KLM - maakt bekend hoe het de malaise binnen het bedrijf gaat aanpakken.
  • In Rusland wordt de eerste wedstrijd van het WK voetbal gespeeld. Het gastland neemt het op tegen Saoedi-Arabië.

Wat heb je gemist?

Het vernieuwen van de ICT-systemen bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) kost 59 miljoen meer dan begroot en duurt waarschijnlijk 22 maanden langer dan de bedoeling was. Dat schrijft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in een brief aan de Tweede Kamer. Ze schat dat het project in 2021 wordt afgerond.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

De halve wereld zag met ingehouden adem hoe hij steeds hoger klauterde, hij kreeg zijn eigen hashtag op sociale media en een lokaal radiostation deed live verslag van zijn vorderingen: de inmiddels beroemde wasbeer die urenlang een kantoorflat in de Verenigde Staten beklom, heeft gisteravond (Nederlandse tijd) het dak bereikt.

Daar stond een val met kattenbrokjes op hem te wachten. Het inmiddels beroemde diertje is vervolgens vrijgelaten in het wild. De locatie? Die willen de lokale autoriteiten niet bekend maken om te voorkomen dat fans, bewonderaars of journalisten de wasbeer opzoeken.

ABC News
@ABC
Raccoon who became a viral sensation for climbing a skyscraper in St. Paul, Minnesota, has been released into the wild, far from any tall buildings. Best of luck! https://t.co/N2FLbDZRH9
5 maanden geleden

Fijne dag!

STER Reclame