Zege op China helpt volleybalsters naar Final Six

Aangepast
Myrthe Schoot brengt redding FIVB

De Nederlandse volleybalsters hebben zich geplaatst voor de finaleronde van de Nations League. Dankzij de 3-1 zege in Stuttgart op olympisch kampioen China weet Oranje zich verzekerd van de benodigde plek in de topvijf in de groep van zestien landen.

Een inzinking in de tweede set daargelaten was Nederland de Chinese ploeg, die overigens niet in de sterkste opstelling speelde, duidelijk de baas: 26-24, 17-25, 25-17, 25-21.

Uitblinkster Slöetjes

In de gelijkopgaande eerste set werkte Nederland een setpoint weg, waarna het zelf wel toesloeg. Maar plots lukte er weinig meer. De passing werd slordig en ook het blok, gisteren in de vijfde set tegen Turkije nog doorslaggevend in Nederlands voordeel, liet het afweten.

Aan de hand van uitblinkster Lonneke Slöetjes, goed voor in totaal 28 punten, herpakte Oranje zich. Met prima opslagen werd China onder druk gezet. In de derde en vierde set liep Nederland telkens gestaag uit naar een ruime voorsprong. Morgen sluit de ploeg van bondscoach Jamie Morrison de poulefase af met een wedstrijd tegen Duitsland.

Vreugde bij de Nederlandse volleybalsters FIVB

De zogenoemde Final Six is eind deze maand in Nanjing. Gastland China is automatisch geplaatst voor het eindtoernooi, waarvoor Brazilië, de Verenigde Staten en Servië zich ook al geplaatst hebben.

STER Reclame