Haase buigt voor Tomic in Rosmalen

Aangepast
Robin Haase ANP Pro Shots

Robin Haase heeft zich op het gras van Rosmalen niet gekwalificeerd voor de kwartfinales. Bernard Tomic, de mondiale nummer 181, versloeg de Hagenaar met 6-3, 7-5.

Haase, die twaalf jaar geleden in Rosmalen zijn eerste ATP-partij speelde, trof de Australiër één keer eerder. In 2016, toen Tomic nog in de top-25 stond, was Haase hem de baas in Boekarest op gravel.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Grastennis Tomic is Haase te machtig

In Rosmalen toonde Tomic zich uiterst effectief. De Australiër kreeg drie keer een breekkans en benutte ze allemaal. Op 4-4 in de tweede set verzilverde Haase zijn eerste breakpoint. De nummer 44 van de wereld leek het momentum te pakken te hebben, maar drie games later stond Tomic weer een break voor en maakte hij het karwei af.

Titelverdediger naar huis

Titelverdediger Gilles Muller is al in de tweede ronde uitgeschakeld. De Luxemburgse tennisser liet zich in twee sets aftroeven door de Australische qualifier Matthew Ebden: 3-6 en 5-7.

Muller, de huidige nummer 32 van de wereldranglijst, was als derde geplaatst in het Libéma Open. Vorig jaar leidde zijn zegetocht in Noord-Brabant naar een sterk optreden op Wimbledon, waar hij de kwartfinales bereikte.

STER Reclame