Vader en zoon Ezzaki op weg naar het WK in Rusland NOS

Marokko-fans op weg naar WK: veel zin en hoge verwachtingen

time icon Aangepast

"De achtste finales. Daar ligt het plafond voor Marokko als ik reƫel ben". Die voorspelling deed Aladdin Ezzaki vanochtend op Schiphol. Vanaf de luchthaven vertrok hij samen met zijn vader Adil naar Rusland waar Marokko voor het eerst in twintig jaar weer meer meedoet aan het WK voetbal.

"We hebben er ontzettend veel zin in met zijn allen." De vader en zoon reizen eerst af naar Sint-Petersburg voor de wedstrijd van vrijdag tegen Iran. "Vervolgens gaan we met de trein naar Moskou, waar we zeven dagen blijven en de wedstrijd tegen Portugal gaan bezoeken. En we gaan daar ook veel andere wedstrijden kijken op grote schermen in de fanzones."

Vader en zoon kwamen in het rood van Marokko naar Schiphol en hadden zelfs een leeuw meegenomen:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zij gaan wel, Marokkaanse supporters vertrekken naar het WK

De bedoeling is dat ze in Rusland blijven als Marokko een ronde verder komt. "Dan wordt het weer inloggen op de FIFA-website en kijken of we kaartjes kunnen krijgen. Maar eerst hopen dat we doorgaan", zegt Aladdin.

En als Marokko nog een ronde verder komt, willen ze ook daar bij zijn. "Maar ik moet ook naar mijn centen en thuissituatie kijken", zei Adil. "Laten we het hopen. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd, zo denken de spelers ook. Ik verwacht een hoop van ze."

Voor zijn vader is het niet zijn eerste WK "Ik ben naar Amerika (1994) en Frankrijk (1998) geweest. Voetbal is mijn droom, mijn alles", zei Adil, die voorspelt dat zijn land met 2-1 wint van Iran. "En daarna winnen we van Portugal. Honderd procent. En daarna winnen we ook van Spanje. We hebben een goed team."

De rentree op het wereldtoneel betekent heel veel. "Dat geldt voor alle Marokkanen in de wereld. We kunnen weer een bepaalde trots uitstralen", zei Aladdin. "Laten we gaan voor die eerste drie punten en dan zien we wel waar het schip strandt."

STER Reclame