Gregorius en Albies halen weer uit in MLB

Aangepast
Didi Gregorius AFP

Didi Gregorius en Ozzie Albies zijn in de Amerikaanse honkbalcompetitie MLB opnieuw belangrijk geweest voor hun ploeg. Gregorius sloeg twee homeruns voor New York Yankees in de wedstrijd tegen Washington Nationals, terwijl Atlanta Braves-speler Albies met een klap vier punten liet noteren tegen de Mets door een homerun te slaan met alle honken bezet.

Voor Gregorius waren de twee homeruns een welkome opsteker. De kortestop was het seizoen ijzersterk begonnen met tien homeruns en dertig binnengeslagen punten in april, maar daarna kwam de geboren Amsterdammer niet verder dan drie homeruns en zes binnengeslagen punten.

"Ik kom mezelf tegen tijdens deze mindere periode", erkende de 28-jarige Gregoruis na afloop. "En ik ben er nog niet doorheen."

Ozzie Albies krijgt na de wedstrijd een douche voor zijn grand slam AFP

Curaçaoënaar Albies kwam in de zesde inning aan slag met alle honken bezet en een 2-1 achterstand op de borden. Een rake klap later stonden de Braves drie punten voor.

De 20-jarige Albies keek de bal na terwijl die richting de tribunes vloog. "Dat is een geweldig gevoel", vertelde hij. "Ik zag de bal gaan en genoot er met volle teugen van."

Het was de tweede 'grand slam' (een homerun met alle honken bezet) voor tweedehonkman Albies, die dit seizoen debuteert in de MLB en volgens kenners een grote carrière tegemoet gaat.

STER Reclame