Wekdienst 13/6: rechtszaak Sharleyne en examenkandidaten horen uitslag

Aangepast
ANP/bewerking NOS

Goedemorgen, Vandaag begint de rechtszaak tegen de moeder van de 8-jarige overleden Sharleyne en krijgen meer dan 200.000 eindexamenleerlingen te horen of ze zijn geslaagd.

Vanochtend valt er eerst lokaal nog wat lichte regen en is het bewolkt. In de loop van de dag breekt vanuit het westen de zon vaker door. Het wordt 16 tot 20 graden bij een meest matige noordwestelijke wind.

Weerplaza

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag begint de rechtszaak tegen de moeder van Sharleyne. Het meisje werd in 2015 levenloos gevonden voor hun flat in Hoogeveen. De moeder staat terecht voor moord.
  • Betaalbedrijf Adyen maakt zijn entree op de Amsterdamse beurs. Het is een van de snelstgroeiende technologiebedrijven van Nederland. Het levert de technologie voor het verwerken van betalingen aan grote bedrijven zoals Facebook, Netflix en eBay.
  • Een spannende dag voor meer dan 200.000 eindexamenleerlingen op vmbo, havo en vwo. Vandaag krijgen ze te horen of ze zijn geslaagd.

Kim Jong-un, de leider van Noord-Korea, en Donald Trump, de Amerikaanse president, schudden elkaar de hand voorafgaand aan hun ontmoeting in Singapore AFP

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zijn van plan om bij elkaar op bezoek te gaan. Ze hebben de uitnodigingen van elkaar geaccepteerd, meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau.

Bij de top in Singapore zei president Trump al dat Kim zijn uitnodiging om "op een gepast tijdstip" naar de Verenigde Staten te komen had aanvaard. Nu laat Kim via het staatspersbureau weten dat dit inderdaad het geval is en dat Trump ook van plan is om naar de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang te komen.

Ander nieuws uit de nacht:

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk tijdens de perspresentatie voor het WK ANP

En dan nog even dit:

Nog een nachtje slapen en dan begint het WK in Rusland. NOS-analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart, die te zien zullen zijn in Studio Rusland,blikken alvast vooruit op het toernooi.

De oud-internationals voorspellen allebei een andere wereldkampioen. Van der Vaart denkt Frankrijk: "Zij spelen echt modern voetbal. De spelers zijn groot en sterk, maar kunnen ook goed met de bal omgaan."

Van Hooijdonk denkt dat de Brazilianen het WK winnen: "Vier jaar terug ging het natuurlijk faliekant mis. De druk op de schouders van Neymar was toen te hoog en hij was nog te jong. Bij PSG heeft hij zichzelf dit jaar bewezen. Verder heeft Brazilië allemaal spelers in de ploeg die belangrijk zijn bij hun club."

Fijne dag!

STER Reclame