De sport van woensdag bij de NOS

Aangepast
Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond AFP

Vandaag wordt duidelijk of het WK van 2026 in Marokko zal worden gehouden of dat Amerika, Canada en Mexico de gelukkigen zijn. Begin van de middag vindt in het Expocentre in Moskou de verkiezing plaats tijdens het congres van de wereldvoetbalbond FIFA.

Alle nationale bonden brengen daar hun stem uit, behalve de vier kandidaat-landen. Dus niet de leden van de FIFA, zoals in het verleden. Ook zullen alle stemmen na afloop openbaar worden gemaakt.

NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg is ter plekke en zal in het Lunchjournaal en het Sportjournaal verslag uitbrengen. Joep Schreuder bevindt zich in het Marokkaanse WK-kamp. Zijn reportage is te zien in Nieuwsuur.

Gaan de handballers naar WK?

Ook voor de handballers is het erop of eronder. Zij weten vandaag of ze volgend jaar naar het WK gaan. Daarvoor moeten ze in Kristianstad Zweden van zich afhouden. Het eerste play-offduel werd verrassend gewonnen met 25-24 van de EK-finalist.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Handballers stunten tegen Zweden en mogen blijven dromen van WK
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Verder gaat het grastoernooi van Rosmalen gewoon verder met vandaag Robin Haase en Bibiane Schoofs in de tweede ronde en de Ronde van Zwitserland is toe aan de vijfde etappe. Beelden van die evenementen tonen we in het Sportjournaal.

Uitzendingen

13.10 uurLunchjournaalNPO 1
18.45 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2

STER Reclame