Volleybalsters knokken zich langs Turkije

Vreugde bij de volleybalsters FIVB

De Nederlandse volleybalsters hebben in de Nations League een zwaarbevochten zege geboekt op Turkije. In Stuttgart gaf Oranje een 2-0 voorsprong weg, om in de vijfde set alsnog twee belangrijke punten veilig te stellen: 25-11, 31-29, 16-25, 20-25, 15-10.

Oranje verloor op het WK van 2014 met 3-1 van Turkije, maar was daarna in drie belangrijke wedstrijden (EK 2015, OKT 2016 en World Grand Prix 2016) met 3-0 de sterkste. Beide ploegen aasden op de tiende zege in de Nations League.

Turkije startte dramatisch. Opstellingsfouten, beroerd verwerken van services, smashes die meters uit vlogen: alles ging fout en binnen een mum van tijd was het 25-11 en 16-9.

De Nations League is de opvolger van de World Grand Prix. De zestien deelnemende landen spelen ieder vijftien poulewedstrijden, verdeeld over vijf driedaagse toernooien.

In het vervolg ging het steeds beter lopen bij Turkije en slopen er foutjes in het Oranjespel. Bij 23-23 was het weer gelijk en Turkije kreeg de eerste twee setpoints.

Oranje sloeg die weg en benutte zelf zijn vijfde setpoint. Turkije was niet van slag en pakte overtuigend de derde set. In het vierde bedrijf leek Oranje de zaak weer ten goede te gaan keren (6-1 en 12-7), maar weer knokte Turkije zich terug en aan het eind van de set had Nederland geen antwoord op de Turkse aanvalskracht.

In de vijfde set wist Nederland de bal maar niet zelf op de grond te rammen, maar dankzij de ijzersterke blokkering en Turkse foutjes werd toch gewonnen.

STER Reclame