'Ik wist dat hij me kon neersteken, maar ik wilde die vrouw helpen'

Regio15

Amrish Raghosing zat gisteren nietsvermoedend in zijn auto bij knooppunt Blijdorp toen hij opeens een man over de weg zag lopen. De man hield een mes vast en maakte de deur van de auto voor hem open.

"Ik hoorde de vrouw in de auto schreeuwen. 'Help alsjeblieft!'"", vertelt Amrish aan de NOS. De man duwde de vrouw vervolgens uit de auto en ging achter het stuur zitten.

Amrish hielp de gewonde vrouw met opstaan terwijl de dief ervandoor ging en belde 112. "Iedereen keek maar toe. We stonden op een drukke rotonde, maar niemand deed iets. Ik wist dat de man me kon neersteken, hij had een mes, maar ik wilde toch de vrouw helpen", zegt Amrish.

iPhone

De politie verscheen op de plek van de diefstal, waar Amrish hen erop wees dat de iPhone van de vrouw nog in de gestolen auto lag. "Ik heb de vrouw laten inloggen op mijn telefoon zodat ze met de app Zoek mijn iPhone kon zien waar de auto toen was."

De dief had toen al een grote ravage aangericht. Hij reed met hoge snelheid over verschillende snelwegen en raakte daarbij meerdere auto's en de vangrail. Op de A12, ter hoogte van station Ypenburg, veroorzaakte de man een ongeluk.

Hij liet de auto achter en liep het spoor op. Daar werd hij aangereden door een trein. "Ik hoorde van andere getuigen dat de man bezeten leek. Onder invloed van iets."

Het slachtoffer durft de straat niet meer op zonder haar man.

Amrish

Na het incident bracht Amrish de vrouw naar huis. Vandaag bezocht hij haar. "Ze zit er helemaal doorheen en is in shock. Van de dokter moet ze rusten", vertelt hij. "Ook heeft ze haar been bezeerd door de val. De auto was echt belangrijk voor haar, het was een huwelijkscadeau."

De politie is Amrish dankbaar, vertelt hij. "Anders hadden ze moeten gissen welke kant de auto op was gereden. Nu was alles in 20 minuten al rond." Een woordvoerder van politie Rotterdam bevestigt de hulp van Amrish. "Ja, dat was een van de redenen waardoor we de auto konden vinden."

STER Reclame