ANP/NOS

Goedemorgen, in Utrecht is vandaag de tweede procesdag van de rechtszaak tegen Michael P. en wordt het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild.

De dag begint met wolkenvelden en plaatselijk kan wat regen vallen. Later meer ruimte voor de zon, vooral in het midden, westen en zuidwesten van het land. Het wordt vanmiddag 16 tot 21 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Utrecht is vandaag de tweede procesdag van de rechtszaak tegen Michael P. (28). Hij wordt verdacht van vrijheidsberoving, verkrachting en moord van de 25-jarige Anne Faber. Bekijk hieronder een samenvatting van de eerste dag:
De eerste dag van de rechtszaak tegen Michael P.
  • Het is de Dag van de Kinderarbeid.
  • In Scheveningen wordt traditiegetrouw het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild. De opbrengst is voor een goed doel. Dit jaar is dat Hulphond Nederland.
  • De Europese Commissie geeft 15.000 kaartjes voor een reis in Europa voor 18-jarigen weg. De reis duurt maximaal 30 dagen en er mogen vier lidstaten naar keuze worden bezocht.

Wat heb je gemist?

Trump en Kim Djong-Un hebben elkaar in Singapore de hand geschud voor het oog van de wereldpers. Daarmee begon de historische top tussen de Amerikaanse president en de Noord-Koreaanse leider.

Kim en Trump schudden elkaar de hand

Kim zei dat er 'obstakels zijn overwonnen om zover te komen'. Trump zei dat hij ervan overtuigd is dat de VS en Noord-Korea 'een fantastische band' zullen krijgen. De leiders waren vervolgens zo'n veertig minuten samen in een privévertrek.

De eerste verklaringen van Trump en Kim

De top ging beter dan wie dan ook had kunnen denken, zei Trump. Ook zei hij dat ze iets zouden gaan ondertekenen.

Anders nieuws uit de nacht:

Bas Dost wordt behandeld na de aanval van de hooligans Sporting

En dan nog even dit:

In Florida moesten passagiers in een vliegtuig enige tijd blijven zitten na hun landing omdat er een alligator op de landingsbaan liep. De gezagvoerder wachtte na de landing op Orlando International Airport met taxiën totdat het dier rustig het water in was gelopen.

Pas op, overstekende alligator

Fijne dag!

STER reclame