Oranje viert de overwinning op Noord-Ierland
NOS SportAangepast

De sport van dinsdag bij de NOS

De Nederlandse voetbalsters kunnen zich vanavond plaatsen voor het WK in 2019 in Frankrijk. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman moet dan zelf winnen van Slowakije, terwijl naaste concurrent Noorwegen moet verliezen van Ierland. En anders moet het laatste onderlinge groepsduel in Noorwegen uitsluitsel brengen.

De wedstrijd van Oranje kan live worden gevolgd via een liveblog op NOS.nl, op Teletekst en in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. De samenvatting is te zien in Nieuwsuur.

In de Ronde van Zwitserland zijn de renners, met Stefan Küng nog altijd in de leiderstrui, toe aan de vierde etappe. Beelden van de rit zijn te zien in het Sportjournaal.

Daarin ook een korte samenvatting van het eerste optreden van Kiki Bertens op het gras van Rosmalen. De als derde geplaatste Nederlandse moet het opnemen tegen de Russin Natalia Vichljantseva.

Met nog twee dagen te gaan tot de start van het WK in Rusland neemt de spanning bij de voetballers en supporters toe. Op NOS.nl. in het Sportjournaal en in Nieuwsuur het laatste nieuws vanuit Rusland.

Van der Wissel bij Langs de Lijn En Omstreken

In Langs de Lijn En Omstreken is Pearl van der Wissel een uur lang te gast. De handbalster debuteerde in 1999 in het Nederlands team en ontwikkelde zich in de jaren nadien tot boegbeeld en steunpilaar van het nationale team. Ze kwam tot 218 interlands.

Pearl van der Wissel in actie voor Oranje

Van der Wissel heeft nu het Deense handbalseizoen erop zit een punt achter haar loopbaan gezet.

Uitzendingen dinsdag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl