Romelu Lukaku AFP

Belgen ruim langs Costa Rica in uitzwaaiwedstrijd

tijd van publicatie Aangepast

België heeft zijn uitzwaaiduel voor het WK met ruime cijfers gewonnen. In Brussel werd Costa Rica, ook WK-ganger, met bij vlagen oogstrelend voetbal met 4-1 aan de kant gezet.

De Belgen domineerden in de beginfase en kregen via Eden Hazard (kopbal over) en Romelu Lukaku (schot recht op de doelman af) aardige kansen. Maar Costa Rica opende de score via ex-FC Twente-speler Bryan Ruiz, die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met een volley beheerst inschoot.

Bryan Ruiz AFP

Hazard

Hazard stelde met een uitstekende pass Dries Mertens in staat er 1-1 van te maken en kort voor rust gaf Mertens de assist voor de 2-1, een intikker van Lukaku. Na rust kopt Lukaku hard binnen op aangeven van Nacer Chadli en verzorgde vervolgens ook de assist voor de 4-1, een intikker van Batshuayi. Hazard schoot in de slotfase nog rakelings over.

Eerder was de ploeg van bondscoach Roberto Martinez in de voorbereidingsfase met 3-0 te sterk voor Egypte. Het duel met Europees kampioen Portugal eindigde gelijk: 0-0.

In tegenstelling tot het vorige uitzwaaiduel was het stadion in Brussel niet uitverkocht. Veel vakken bleven leeg.

Panama

België begint het WK over precies een week tegen Panama en speelt daarna tegen Tunesië (23 juni) en Engeland (28 juni). Costa Rica stuit in groep E op Brazilië, Zwitserland en Servië.

STER Reclame