NOS SportAangepast

BMX-zussen Smulders willen elkaar nog meer opjutten

Twee zussen die goud en zilver winnen op een wereldkampioenschap. Laura en Merel Smulders genieten met volle teugen na van hun onverwachte en unieke dubbelslag bij de WK BMX in Azerbeidzjan. En dat succes smaakt naar meer.

BMX-zusjes vastbesloten elkaar nog meer op te jutten

Laura greep afgelopen weekend in Bakoe het goud, terwijl haar vijf jaar jongere zus Merel verrassend tweede werd. En als kers op de taart werd landgenote Judy Baauw derde. Een ongekende weelde voor de Nederlandse BMX-sport.

Het succes brengt de Smulders-zussen volop in de schijnwerpers. Niet alleen de NOS komt langs, ook televisieprogramma Hart van Nederland meldt zich. En later op de avond mogen de zussen ook nog aanschuiven bij de talkshow Jinek.

Wie had dit kunnen bevroeden? "Het is allemaal nog een beetje onwerkelijk. Soms kijken we elkaar aan, wat hebben we in vredesnaam gedaan?", zegt Laura, die in 2012 al eens olympisch brons veroverde en derde werd bij de WK in 2014.

Het succes van de relatief minder ervaren Merel kwam minder verwacht. Dat had vooral te maken met een gebroken elleboog, die ze aan het begin van het jaar had opgelopen. "Als ik dit soort blessures buiten de deur kan houden, dan voorzie ik een goede groei voor mezelf", stelt Merel.

Concurrentie

En de groei van Merel betekent stevigere concurrentie voor oudere zus Laura, die dat echter alleen maar als een voordeel ziet. "Met Merel als trainingspartner word ik de komende jaren heel erg opgejut. Dus we gaan elkaar sterker maken", verwacht Laura, die na het WK-goud direct een hoger doel stelt. "Dan kunnen wellicht in Tokio (Olympische Spelen 2020, red.) weer allebei op het podium staan."

Oranjevrouwen snellen naar 1-2-3 bij WK BMX

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl