Haase heeft tegen servicekanon Karlovic aan één break genoeg

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Haase ten koste van Karlovic naar tweede ronde in Rosmalen
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Robin Haase heeft zich verzekerd van een plek in de tweede ronde van het grastoernooi van Rosmalen. De beste tennisser van Nederland was in drie sets te sterk voor het Kroatische servicekanon Ivo Karlovic, vorig jaar nog verliezend finalist in Brabant: 7-6 (3), 6-7 (5), 6-3.

Karlovic, die in 2017 in de eindstrijd van de Luxemburger Gilles Muller verloor, staat bekend om zijn verwoestende services en het grote aantal aces dat hij iedere wedstrijd produceert. Hij deed zijn reputatie van servicekanon opnieuw eer aan (24 aces) en daarom werden de toeschouwers niet getrakteerd op veel fraaie slagenwisselingen.

Robin Haase ANP

Break

In de eerste twee sets wonnen beide spelers al hun servicegames, met regelmaat zonder een punt af te staan. De enige servicebreak vond vroeg in de derde sets plaats (op 2-1), toen Haase de 39-jarige Kroaat met een backhandreturn passeerde.

In het restant van de beslissende set kwam Haase niet meer in de problemen en na een uur en 53 minuten benutte hij zijn tweede wedstrijdpunt.

"Af en toe heb je in zijn opslagbeurten niets te vertellen, maar ik rolde ook makkelijk door mijn eigen opslagbeurten heen. Ik kwam goed weg bij 1-1 in de derde set. Dat was de enige game waar ik echt in de problemen kwam", zei Haase na afloop.

Haase was in de tiebreak van de tweede set, waarin hij van een 4-0 achterstand terugkwam tot 4-4, al dicht bij de zege. Op 5-5 sloeg hij een dubbele fout en een punt later had Karlovic de set op zak.

Tomic-Baghdatis

In de tweede ronde treft Haase, die vorig jaar in de openingsronde bleef steken, de winnaar van het duel tussen de Australische qualifier Bernard Tomic en Marcos Baghdatis.

Een bijzonder moment, kort onderweg in de tweede set. Haase werd verblind door het horloge van een van de toeschouwers. Hij besloot het op een luchtige manier op te lossen:

NOS Sport
@NOSsport
"Wie, ik? Wat dan? Hoezo? Ooooh..." 🎾#tennis #rosmalen @robin_haase
9 maanden geleden

STER Reclame