Handbalster Martine Smeets komt vanaf volgend seizoen uit voor Molde, actief in de hoogste Noorse competitie. De 87-voudig international van het Nederlands team tekent een contract voor een jaar met een optie tot verlenging.

Martine Smeets als international van Oranje ANP Pro Shots

De 28-jarige Smeets maakte in maart bekend na drie seizoenen te vertrekken bij Bietigheim, waar afgelopen jaar vijf Nederlanders actief waren. Met de Duitse club won ze in 2017 de eerste landstitel in de clubgeschiedenis, maar het afgelopen halfjaar zat ze er op de bank.

"Daarom ben ik blij dat ik naar een club ga waar ik een andere rol krijg, veel ga spelen en weer plezier in het handbal krijg", reageert Smeets op haar overgang. "Molde heeft een talentvolle ploeg en is bezig met een project, dat spreekt mij enorm aan. Ik zal een van de oudsten van het team worden en hoop met mijn ervaring een belangrijke rol te spelen."

Noorderlicht

Smeets kijkt ook uit naar haar verblijf in Molde, dat op zo'n 500 kilometer ten noordwesten van hoofdstad Oslo ligt. "Het is wel ver weg, maar dat is alleen maar leuk. Ik heb begrepen dat de zon daar zomers pas rond half 12 's avonds ondergaat en dat ik in de winter het noorderlicht kan zien. Ik ben heel benieuwd hoe het is om op zo'n plek te wonen."

Smeets (tweede van links) pakt met Oranje brons op het WK 2017 ANP

De linkerhoekspeelster, die onder bondscoach Helle Thomsen kan rekenen op een basisplaats, maakte bijna alle grote successen van Oranje mee. Ze vierde de historische tweede plek op het WK in 2015, nam een jaar later deel aan de Olympische Spelen van Rio en pakte op het WK in 2017 brons. Alleen het EK in 2016 moest ze vanwege een knieblessure aan zich voorbij laten gaan.

STER reclame