De A12 in de richting van Arnhem tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg is weer vrijgegeven, nadat de weg uren dicht is geweest na een ongeluk met drie vrachtwagens.

Bij het ongeluk zijn drie mensen gewond geraakt. Een van hen is zwaargewond.

De files in de omgeving van Arnhem lossen geleidelijk op. Verkeer werd omgeleid, dat leidde hier en daar tot grote drukte.

Volgens een woordvoerder van de politie is een vrachtwagen die in de richting van Utrecht reed waarschijnlijk door onbekende oorzaak door de vangrail geschoten. De wagen kwam op de weg in de andere rijrichting terecht, waarna een botsing volgde met twee andere trucks. Een van de bestuurders van de vrachtwagens raakte bekneld. Die moest uit de wagen worden geknipt en is zwaargewond.

Bekeuringen voor ramptoeristen

Achter de plek van het ongeluk stond een file van enkele kilometers. Automobilisten konden geen kant op en moesten via de andere rijrichting keren. Daarvoor moest de vangrail worden verwijderd.

Ramptoeristen die foto's en video's hebben gemaakt van het ongeluk en de nasleep ervan, kunnen een bekeuring verwachten. De politie heeft de auto's gefotografeerd. Bestuurders mogen niet fotograferen en filmen vanuit de auto omdat ze daarmee andere weggebruikers in gevaar kunnen brengen.

Bekijk hier de beelden van het ongeluk:

Ongeluk op de A12 bij Arnhem

De andere kant op was alleen de vluchtstrook open, meldt Omroep Gelderland. De rest van de weg werd gebruikt door hulpdiensten.

STER reclame