Podcast Oog: smet op Hollandse polderkoorts en de beruchte Ultras

Aangepast

God schiep de Aarde, maar de Nederlanders schiepen Nederland. Het is deze week 100 jaar geleden dat besloten werd de Zuiderzee in te polderen. In het hele land werd dit staaltje Hollandse inventiviteit gevierd, maar schrijver Emiel Hakkenes en vissers-kleinzoon Willem van Norel vinden al dat gejubel ongepast. Zij vragen aandacht voor de getroffen Zuiderzeevissers, want "op land kun je niet vissen".

Verder in deze podcast vertelt Mattijs van de Wiel over zijn werk en keuzes als verslaggever bij het proces tegen Michael P., legt ervaringsdeskundige Fred Smit uit hoe daklozen aan hun lot worden overgelaten wanneer ze niet verslaafd of verward zijn en duiken we in de wereld van de Ultras, een groep Egyptische voetbalsupporters die een belangrijke rol spelen bij protesten tegen de regering.

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.

01:40- Werken bij proces tegen Michael P.

09:12 - Dakloosheid in Nederland

14:40 - 100 jaar Zuiderzeewet

22:47 - Egyptische Ultras

Het beste uit het Oog

Onze podcasts

De Dag: Geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je, een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. Elke werkdag te vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast.

De NOS op 3 Tech Podcast: Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16.30 uur te vinden op iTunes, in de 3FM-app onder Podcasts en Soundcloud.

Het Langs de Lijn Sportforum: Elke maandag schuiven journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken, te vinden op iTunes en RSS.

Het Beste uit het Oog: Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast. Op iTunes, Soundcloud, RSS of nporadio1.nl/podcasts.

Met het Oog op Morgen: Elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview. Elke dag te vinden op iTunes en nporadio1.nl/podcasts.

STER Reclame