3x3 basketballers plaatsen zich voor kwartfinales van WK Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse basketballers hebben de kwartfinales bereikt op het WK 3x3. De ploeg van coach Brian Benjamin won in Manilla de groepsduels met Roemenië (21-11) en Nieuw-Zeeland (21-15) en is daardoor zeker van de tweede plaats in de poule die recht geeft op een plek bij de laatste acht.

Oranje, dat op de Filipijnen speelt met Jesper Jobse, Sjoerd van Vilsteren, Aron Royé en Dimeo van der Horst, won eerder al van Kirgizië. Alleen van Servië, dat Nederland in de WK-finale van 2017 al de baas was, werd nipt verloren (17-21).

Het 3x3 basketbal maakt in Tokio over twee jaar zijn olympische debuut. In de snelle variant van het gewone basketbal spelen de teams van drie spelers op één basket met een kleinere bal. Er is geen drie-, maar een tweepuntslijn en de schotklok staat op 12 seconden.

Basketbalsters uitgeschakeld

De Nederlandse vrouwen bleven zondag in Manilla onfortuinlijk in de groepsfase steken. De 'Orange Angels' van bondscoach Hakim Salem eindigden op puntentotaal als derde in groep D, net achter Spanje en Hongarije.

STER reclame