Staande ovatie bij Tony Awards voor overlevenden schietpartij Florida

Aangepast
Getty Images

Bij de uitreiking van de Tony Awards, de belangrijkste theaterprijzen van Amerika, werd er het meest nagesproken over een verrassingsoptreden van studenten van een school in Florida. Zij overleefden de schietpartij in februari op de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland waar zeventien mensen werden doodgeschoten.

Ze zongen het nummer Seasons of Love uit de musical Rent als verrassing voor hun dramadocent Melody Herzfeld. Zij kreeg eerder op de avond een Tony Award voor haar jarenlange werk als opleider. Die trofee werd voor de vierde keer in de historie uitgereikt.

Bekijk hier het optreden van de studenten, waarbij de emoties hoog opliepen:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Emotioneel optreden bij de Tony Awards van overlevers schietspartij Florida

Herzfeld bracht tijdens de schietpartij 65 studenten in veiligheid in haar kantoor. "Onder normale omstandigheden zou ik zeggen oprecht nederig en dankbaar te zijn voor deze erkenning voor het werk dat ik heb gedaan", sprak ze. "Maar door de prestaties van mijn studenten betekent dit nog veel meer voor mij. Mijn werk wordt weerspiegeld door mijn studenten."

STER Reclame