De Oranjevrouwen bereiden zich voor op het duel met Slowakije
NOS Sport

De sport van maandag bij de NOS

De Nederlandse voetbalvrouwen spelen morgenavond in Heerenveen hun zevende WK-kwalificatiewedstrijd tegen het nog puntloze Slowakije. Bij winst van Oranje en verlies van concurrent Noorwegen plaatst Nederland zich voor het WK van volgend jaar in Frankrijk.

Vandaag blikken we op NOS.nl, in het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) en Nieuwsuur (22.40 uur, NPO 2) vooruit op de wedstrijd van Oranje.

Rosmalen

Roland Garros is nog maar net afgelopen of het grasseizoen dient zich alweer aan, met het toernooi van Rosmalen. Robin Haase komt vandaag al in actie tegen Ivo Karlovic. Ook landgenoten Richèl Hogenkamp, Bibiane Schoofs en Arantxa Rus zullen vandaag op de baan staan. Kiki Bertens komt dinsdag pas in actie.

Beelden van Rosmalen zijn vanaf 18.45 uur te zien in het Sportjournaal op NPO 1 en NOS.nl.

Ook zenden we in het Sportjournaal een samenvatting uit van de derde etappe van de Ronde van Zwitserland en in Nieuwsuur een reportage over scheidsrechter Danny Makkelie op weg naar het WK.

Sportforum

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken (21.30 uur, NPO Radio 1) wordt zoals gebruikelijk de afgelopen sportweek onder de loep genomen. Ook zal er worden vooruitgeblikt op het WK voetbal dat aanstaande donderdag begint met de wedstrijd tussen gastland Rusland en Saudi-Arabië.

Te gast zijn Trouw-journalist Henk Hoijtink, Volkskrant-journalist Robèrt Misset en Telstar-voorzitter Pieter de Waard.

De uitzendingen van maandag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
21.30 uur Langs de Lijn en Omstreken (het Sportforum) NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl