NOS SportAangepast

Podium Verstappen in Canada, zege bezorgt Vettel WK-koppositie

Samenvatting GP Canada: Vettel wint, podium voor Verstappen

Max Verstappen heeft zich bij de Grand Prix van Canada gerevancheerd voor zijn mislukte optreden in Monaco. De Red Bull-coureur reed in een race waarin weinig gebeurde naar de derde plaats. De overwinning in Montreal ging naar Sebastian Vettel. De Ferrari-rijder nam de leiding in het WK-klassement over van Lewis Hamilton, die als vijfde de finish passeerde. Het was de vijftigste zege in een grand prix voor Vettel.

Verstappen was foutloos zondag, zoals hij in de dagen ervoor ook al veel indruk had gemaakt met zijn snelle trainingsrondjes. Drie keer sloot hij de trainingen als snelste af. En dat kon hij na Monaco, waar hij zijn kansen op een topklassering verpestte met een crash in de derde training, wel gebruiken. Ferrari en Mercedes hadden in Montreal tijdens de kwalificatie gewoon meer vermogen.

Bandenstrategie

Sebastian Vettel en Valtteri Bottas troefden Verstappen af, maar de Nederlander hoopte met een uitgekiende bandenstrategie het verlies in de race snel goed te maken. De Red Bulls startten op de hypersoftband, de rest van het veld koos voor de ultrasoft.

Max Verstappen eindigt voor de tweede keer dit seizoen op het podium

De keuze had niet het juiste effect. De eerste ronde op het Gilles Villeneuve-circuit was spectaculair, met een aanval van Verstappen op de tweede plek van Valtteri Bottas en een botsing tussen Brendon Hartley en Lance Stroll.

Verstappens aanval haalde echter niets uit en toen de safety car weer uit de baan was gehaald, waren de stellingen ingenomen. Vettel leidde, Bottas volgde en Verstappen moest zich tevreden stellen met de derde plaats.

Ricciardo krijgt Verstappen niet in vizier

Alleen de bandenwissels konden de situatie nog veranderen. De pitstops, waarbij Verstappen al vroeg naar binnen ging, hadden aan het front geen gevolgen. Achter de top-3 lukte het Daniel Ricciardo wel om winst te boeken. De winnaar van Monaco en China belandde op plaats vier, maar Verstappen kreeg hij niet meer in het vizier.

Vettel reed onbedreigd de race uit en bezorgde Ferrari voor het eerst sinds 2004 (Michael Schumacher) de winst in Montreal. Verstappen pakte probleemloos zijn tweede podiumplek van het seizoen, na de derde plaats in Spanje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl