NOS SportAangepast

Nadal in tranen: elf keer Roland Garros winnen is meer dan een droom

Nadal in tranen na elfde titel op Roland Garros

Roland Garros winnen, het lijkt een routineklus voor Rafael Nadal nu hij het grandslamtoernooi in Parijs voor de elfde keer op zijn naam heeft gebracht. Dat is het zeker niet, getuige de tranen die bij de Spanjaard vloeiden toen hij de Coupe des Mousquetaires overhandigd kreeg.

"Het is ongelooflijk, ik kan mijn gevoelens niet onder woorden brengen", zei Nadal. "Elf keer winnen is meer dan een droom, dit kun je gewoon niet verzinnen."

Vervolgens richtte hij zich tot zijn begeleidingsteam en familie: "Jullie helpen me elke dag weer, het hele jaar door. Vooral in mijn dagelijks leven. Zonder jullie stond ik hier niet. Dat ik deze trofee nu weer heb gewonnen, iedereen weet hoe zwaar dat voor mij telt."

Nadal tegen Thiem: jij gaat hier ook winnen

Nadal had ook bemoedigende woorden over voor zijn tegenstander in de finale, Dominic Thiem, de enige speler die hem dit jaar en vorig jaar op gravel wist te verslaan. "Je bent een goede speler en een goede vriend. Je gaat hier zeker een keer winnen de komende jaren."

Nadal pakt elfde Roland Garros-titel door kroonprins te verslaan

De Oostenrijker was elf jaar oud toen hij Nadal in 2005 voor het eerst Roland Garros zag winnen. "Op televisie. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik hier ook de finale zou halen en dan tegen jou zou spelen. Elf keer winnen, het is een van de grootste sportprestaties ooit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl