NOS SportAangepast

'Iedereen gaat keihard pushen' in voorlaatste etappe Ocean Race

'Iedereen gaat keihard pushen' in voorlaatste etappe Ocean Race

De Volvo Ocean Race nadert na acht maanden zeilen zijn einde. Er zijn nog twee korte etappes te gaan en het belooft spannender te worden dan ooit. Het verschil binnen de topdrie bedraagt slechts drie punten.

De vloot is zondag vertrokken vanuit Cardiff voor een etappe van 2400 kilometer naar Gotenborg met Dongfeng van Carolijn Brouwer als koploper van het algemeen klassement. Mapfre volgt op een punt en Team Brunel van schipper Bouwe Bekking op twee punten.

Alles uit de kast

In de korte tiende etappe zal alles uit de kast getrokken moeten worden om de concurrentie te snel af te zijn. "We zijn superblij met waar we staan, maar we moeten het wel afmaken. Iedereen gaat natuurlijk keihard pushen, wij ook", aldus Brouwer.

Ze zal met haar team het meeste te duchten hebben van Bekking, die met zijn boot in de laatste drie etappe bijna niet te kloppen was. "De drive is er, en het goede gevoel ook. De andere twee boten zullen zich afvragen waarom wij het nu op de cruciale momenten zo goed doen. We leren steeds meer bij", aldus Bekking.

De laatste etappe van de Ocean Race eindigt in Den Haag en begint op 21 juni in Gotenborg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl